Издательство «Горобец»
Издательство «Горобец»

Прес-конференція з нагоди започаткування фестивалю «Княжа родина/Regio genus»

11 липня 2017 року о 13.00 у Будинку митрополита на території Національного заповідника «Софія Київська» (вул. Володимирська, 24) відбудеться прес-конференція з нагоди започаткування фестивалю «Княжа родина/Regio genus». На заході відбудеться презентація програми та логотипу фестивалю.

Фестиваль «Княжа родина/ Regio genus» запланований на 8-9-10 вересня 2017 року на території Національного заповідника «Софія Київська» і стане яскравою подією в культурному житті України.  Мета фестивалю «Княжа родина/ Regio genus» – на прикладі родоводу київських князів від Святослава, Володимира, Ярослава, їх дружин та нащадків продемонструвати мистецькі та родинні зв’язки між Київською Руссю-Україною та європейськими країнами, показати тяглість культурного діалогу України з різними країнами Заходу та зруйнувати стереотипи, штучно створені російською історіографією.

У рамках мистецького проекту проходять благодійні виступи зірки світової оперної сцени Вікторії Лук’янець у Софійському соборі. Зібрані кошти спрямують на отритмання прав на видання факсимільної копії Реймського Євангелія. Це вже друга благодійна акція Вікторії, спрямована на підтримку заповідника. Завдяки різдвяному концерту в Софійському Соборі, музейники розпочали реставрацію двох кіотів (шафа для розміщення ікон) ХІХ століття, які зберігаються у Соборі.

Друкуватиме тисячолітню реліквію партнер-видавництво Національного заповідника «Софія Київська» - «Видавництво «Горобець». Видавництво співпрацює з заповідником понад 10 років. За цей час вийшли друком факсимільні копії Луцького Євангелія XIV ст., Луцького Псалтиря 1384 року, Холмського Євангелія ХІІ ст., книга-альбом «Свята Софія Київська» та інші.

Учасники прес-конференції:

- Неля Куковальська – Генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська»

- Вікторія Лук’янець –  солістка Віденської опери, народна артистка України

- Ганна Горобець – директор видавництва «Горобець»

- Надія Нікітенко  – український історик-культуролог, провідний дослідник Софійського собору, доктор історичних наук, заслужений працівник культури України

На захід запрошені представники іноземних дипломатичних представництв і діаспор в Україні, представники громадськості, київської влади та інші поважні гості.

 

 

  • P1490767.JPG

  • P1490603.JPG

  • P1490631.JPG

  • P1490662.JPG

  • P1490704.JPG

  • P1490737.JPG