Издательство «Горобец»
Издательство «Горобец»

Українські видавці на XVIII Мінській міжнародній книжковій виставці-ярмарку

 

Міністерство інформації Республіки Білорусь запросило українських видавців взяти участь у XVIII Мінській міжнародній книжковій виставці-ярмарку та організувати національну експозицію. 

Виставка  проводилась з 9 по 13 лютого 2011 року у Національному виставковому центрі «БелЕкспо».

В день відкриття  на національну експозицію «Книги України» завітав помічник Президента Білорусі Олександра Лукашенка з національної безпеки Віктор Лукашенко у супроводі представників бізнесових та ділових кіл Білорусі. Йому було представлено видавничу галузь України, а також презентовано добірку кращих вітчизняних видань.

 10 лютого 2011 року на стенді України відбувся цікавий захід -  день  української книги за підтримки Посольства України в Білорусії. Зібралося багато українців, які проживають в Білорусіїї, щоб побачити і почути про книжкові новинки з батьківщини. Презентації видавництв чередувалися з виступом фольклорного ансамблю в національних костюмах.

 11 лютого 2011 року за участі членів української делегації у приміщенні Посольства України в Республіці Білорусь відбулась зустріч з представниками української громади міста Мінська. Керівник української делегації разом з представниками українських видавництв-учасників ознайомили присутніх з книжковими виданнями, представленими на ярамарку.

 Для задоволення  культурних та інформаційних потреб українців, які проживать у Білорусі всю літературу, що експонувалась на національній експозиції «Книги України», українська делегація передала Посольству України у Республіці Білорусь для поповнення його бібліотечних фондів.

 Кожен день роботи виставки насичений подіями й різноманітними заходами, організованих як для пересічного відвідувача, так і для професіоналів книжкового ринку. Робота виставки-ярмарку широко висвітлювалася акредитованими на виставці білоруськими та іноземними ЗМІ.

 

  • Сетнд_Мінськ_2.jpg

  • Стенд_Мінськ.jpg

  • Стенд_Мінськ_1.jpg

  • Стенд_Мінськ_3.jpg

  • Стенд_Мінськ_4.jpg

  • Стенд_Мінськ_5.jpg