Издательство «Горобец»
Издательство «Горобец»

На українському стенді. Франкфурт-на-Майні 2011

 

«Святая София Киевская» (рос.) - найбільш повне, всеосяжне видання, присвячене древньому і легендарному софійському ансамблю. Книга написана доктором історичних наук, професором Надією Нікітенко. Широко і послідовно, на новітньому науковому рівні викладається багатовікова історія собору, цікаво і образно розповідається про його чудову архітектуру, неперевершені мозаїки і фрески.

Розкривається таємничий символічний код Софії, історико-духовний зміст сюжетів, взаємозв'язок з ними численних древніх написів - граффіті. Вас зацікавлять абсолютно нові підходи автора - відомого історика і блискучого знавця Софії - до її датування, тлумачення архітектури і живопису собору. Ви дізнаєтеся про формування софійського некрополя, про похованих в ньому князів і митрополитів, про загадки знаменитої гробниці Ярослава Мудрого. Вперше детально розповідається про шедеври  бароко -  іконостас  і вхідні врата Софії XVIII ст. Книга побудована на справжніх відкриттях автора, що мають широкий резонанс в науковому світі.

Багато ілюстроване, інформативно насичене видання адресоване всім, хто цікавиться минулим України, її багатою культурою, хто хоче доторкнутися душею і розумом до вівтаря святого Києва - великої Софії.

 

  • Пані Ганна, директорка видавництва "Горобець"

  • "Святая София Киевская" на українському стенді

  • Путівники видавництва "Горобець"Найпопулярніший наш путівник путівник «Київ» видано 7-ма мовами: англійскою, німецькою, італійською, іспанською, польською, російською, українською.

  • Рухаємося до Європи